Madáretető

A madáretetőket kertekben parkokban elhelyezve és azokat megfelelő táplálékkal feltöltve, a környéken élő madarak számára biztosíthatunk megfelelő táplálékot és táplálkozási helyet.

A madáretető sikere a madarak vonzásában az elhelyezésétől és a kihelyezett élelemtől függ, mivel a különböző fajok eltérő táplálékot fogyasztanak.

A madáretetőt nem csak táplálék biztosítására alkalmazzák, hanem az etetéssel egyidejűleg gyakran használják madármegfigyelésre is.

Barna madáretető, rusztikus, kéreg tetővel

Rusztikus madáretető, barna színű, kéreg tetővel
Egyedi, kézzel készült termék. Deres téli reggeleken szemet gyönyörködtető látvány a kertben megjelenő sok apró madár. Ha szeretnénk, hogy udvaraink kertjeink gyakori látogatói legyenek a kis énekes madarak, akkor helyezzünk ki számukra eleséget, hogy vissza-vissza csalogassuk őket. Az ember által végzett téli etetés nem létfontosságú a madarak számára, mégis sokan érezzük úgy, hogy a tél beköszönte az első hó érkezése a madáretetés kezdetét jelenit. Ha szeretnénk gyönyörködni kertünk látogatóiban akkor kihegyezetlenünk számukra megfelelő eleséget. Fontos, hogy csak olyan étellel kínáljuk a madarakat amelyek megfelelőek számukra. A kihelyezett olajos magvakat, gyümölcsöt elhelyezhetjük szinte bármilyen tárolóedényben amelyben a szárnyas látogatók rátalálnak. Mivel a madaraknak nincs szükségük különleges formájú etetőhelyre így az lakóházak, kunyhók formáját utánzó madáretetők tulajdonképpen csak az ember esztétikai igényeinek kielégítésére szolgálnak. Ha Önnek fontos az esztétikai összhang és a rusztikus formák kedvelője akkor válassza ezt a terméket, melynek alapeleme egy tálcaszerű tároló, ahová madáreleség kerülhet. A tetőt négy oszlop támasztja alá, és a tető kéregelemekből készült, amely inkább esztétikai szempontok figyelembevétele miatt került felhasználásra. A kéregtető élettartamát tekintve több év is lehet ha az nem kap közvetlen csapadékot. A teljes termék vékony-lazúrral kezelt, szagtalan és veszélyes kémiai vegyületektől mentes. A madáretető háncs-kérek tetővel készült, amely közvetlenül nem véd az esőtől, a kéreglemezek között rések találhatóak, ezért kihelyezésekor ezt figyelembe kell venni. A tető nem védi meg az etetőtálcát a nedvesedéstől, ezért ajánlott olyan helyet választani az etetőnek ahol nem éri csapadék, ilyenek lehetnek a verandák, filagóriák, tornácok fedett teraszok. Az etetőben ajánlott cinkegolyót vagy olajos magvakat elhelyezni. Kihelyezés:
Az etetőt ajánlott esőtől védett helyre függesztve kihelyezni, úgy hogy azt ne érjék el a ragadozók, például a házi-macska. A madarak zavartalan táplálkozása érdekében azt is figyelembe kell venni, hogy az adott környezetben ne legyen nagy az emberi tevékenység, a közlekedés ne zavarja a madarakat a táplálkozásban. Termékcsoport Madáretető Anyaga Fenyő, Eper, Akác Felület kezelése Lazúr Szín Sötétbarna - dió Hosszúság 46cm Szélesség 34cm Magasság 35cm Eleség tároló belső felülete (etetőtálca) 28cm x 20cm Vízállóság Fokozottan vízálló Kihelyezés Közvetlen csapadéktól védett helyek Rögzíthetőség Függesztéssel

Model
BFR105
Mennyiség
1

10.400 Ft

Kisméretű, rusztikus madáretető, kéreg tetővel

Kisméretű, háncs-kéreg tetővel készült madáretető
Egyedi, kézzel készült termék. A madarak téli etetése már régóta megszokott tevékenység, azonban erre a madaraknak nincs közvetlenül szükségük, de ha szeretnénk gyönyörködni a kertet látogató parányi szárnyas vendégekben, akkor azt megtehetjük, megfelelő eleség kihelyezésével. A madarak etetésekor sokan nem csak az eleség kihelyezését tartják fontosnak, hanem azt is, hogy ez megfelelően, a tájba esztétikailag illeszkedő tárolóba történjen. Ez a rusztikus etető éppen ezt a célt szolgálja. Sötétbarna színével és jellegzetes formájával is a téli madáretetés hangulatát kelti. Kis mérete miatt kisebb madarak számára helyezhetünk el benne olajos magvakat, vagy cinkegolyót. Fontos hogy a tető nem védi meg a benne elhelyezett eleséget az esőtől, csupán esztétikai szerepe van. A madáretető háncs-kérek tetővel készült, amely közvetlenül nem véd az esőtől, a kéreglemezek között rések találhatóak, ezért kihelyezésekor ezt figyelembe kell venni. A tető nem védi meg az etetőtálcát a nedvesedéstől, ezért ajánlott olyan helyet választani az etetőnek ahol nem éri csapadék, ilyenek lehetnek a verandák, filagóriák, tornácok fedett teraszok. Ezt a terméket másod-etetőként, vagy olyan helyre ajánljuk amelyet kis számú és méretű madár látogat és ahol valóban kevés hely van egy nagyobb etető elhelyezésére. Fontos megjegyezni, hogy kis mérete miatt napi rendszeres ellenőrzést, tisztítást, eleség pótlást igényelhet. Kihelyezés:
Csapadéktól védett, tehát tetővel ellátott erkélyek, teraszok.
Az etetőt ajánlott függesztve kihelyezni, úgy hogy azt ne érjék el a környéken portyázó ragadozók, például a házi-kedvencek egyike a macska. A madarak zavartalan táplálkozása érdekében azt is figyelembe kell venni, hogy az adott környezetben ne legyen nagy az emberi tevékenység, a közlekedés ne zavarja a madarakat a táplálkozásban. Termékcsoport Madáretető Anyaga Fenyő, Szeder, Akác Felület kezelése Lazúr Szín Sötétbarna - dió Hosszúság 32cm Szélesség 20cm Magasság 25cm Eleség tároló belső felülete (etetőtálca) 24cm x 20cm Vízállóság Fokozottan vízálló Kihelyezés Közvetlen csapadéktól védett helyek Rögzíthetőség Függesztéssel

Model
BFR103
Mennyiség
1

6.630 Ft

Madáretető, rusztikus, kéreg tetővel

Rusztikus madáretető, különleges formájú kéreg tetővel – Barna
Egyedi, kézzel készült termék. Amikor rövidülnek a nappalok és beköszönt a tél, mindenki meleg otthont keres. De mit csinálnak az állatvilágban élő kis barátaink, amikor már nem találnak menedéket a fák lombkoronáiban vagy a kertünk sűrű bokrában? Sokan ebben az időszakban hibernálnak, de másoknak élelmet és megfelelő búvóhelyet kell találniuk. Egyes vadmadarak ilyenkor behúzódnak az ember által lakott területekre és ahol élemet találnak ott elidőznek kicsit így a lakoma ideje alatt megfigyelhetjük őket. Az ember által végzett téli etetés nem létfontosságú a madarak számára, mégis sokak számára a tél beköszönte az első hó érkezése a madáretetés kezdetét jelenit. Ha szeretnénk gyönyörködni kertünk látogatóiban akkor kihegyezetlenünk számukra megfelelő eleséget valamilyen tárolóba, pl. madáretetőbe. A termék alapeleme egy tálca, ahová madáreleség kerülhet. A tetőt négy oszlop támasztja alá, és a tető kéregelemekből készült, amely inkább esztétikai szempontok figyelembevétele miatt került felhasználásra. A kéregtető élettartamát tekintve több év is lehet ha az nem kap közvetlen csapadékot. A teljes termék vékony-lazúrral kezelt, szagtalan és veszélyes kémiai vegyületektől mentes. A madáretető háncs-kérek tetővel készült, amely közvetlenül nem véd az esőtől, a kéreglemezek között rések találhatóak, ezért kihelyezésekor ezt figyelembe kell venni. A tető nem védi meg az etetőtálcát a nedvesedéstől, ezért ajánlott olyan helyet választani az etetőnek ahol nem éri csapadék, ilyenek lehetnek a verandák, filagóriák, tornácok fedett teraszok. Az etetőben ajánlott cinkegolyót vagy olajos magvakat elhelyezni. Kihelyezés:
Az etetőt ajánlott függesztve kihelyezni, úgy hogy azt ne érjék el a ragadozók, például a házi-macska. A madarak zavartalan táplálkozása érdekében azt is figyelembe kell venni, hogy az adott környezetben ne legyen nagy az emberi tevékenység, a közlekedés ne zavarja a madarakat a táplálkozásban. Termékcsoport Madáretető Anyaga Fenyő, Eper, Akác Felület kezelése Lazúr Szín Sötétbarna - dió Hosszúság 36cm Szélesség 27cm Magasság 30cm Eleség tároló belső felülete (etetőtálca) 24cm x 20cm Vízállóság Fokozottan vízálló Kihelyezés Közvetlen csapadéktól védett helyek Rögzíthetőség Függesztéssel

Model
BFR104
Mennyiség
1

8.300 Ft

Rusztikus madáretető, kéreg tetővel

Egyedi, kézzel készült, rusztikus madáretető, kéreg tetővel - Barna Amikor a tájat hó borítja és a madarak az ember által lakott területekre húzódnak, sokan madáretetők kihelyezésével és azok rendszeres gondozásával, ezen eszközök eleséggel történő feltöltésével segítik a vadmadarakat. Az ember már számtalan formában készített madáretetőket és sokak számára egy-egy ilyen eszköz nem csak a madarak táplálására szolgáló étel-tároló de kerti dekorációs eszköz is egyben. A madártetőket sokszor úgy választják meg, hogy azok esztétikai szempontból is illeszkedjenek a környezethez amiben elhelyezésre kerülnek. Ez a madáretető nem csak a madarak számára készült, hanem azon madárbarátok számára is akik kedvelik a rusztikus tárgyakat. A madáretető háncs-kérek tetővel készült, amely közvetlenül nem véd az esőtől, a kéreglemezek között rések találhatóak, ezért kihelyezésekor ezt figyelembe kell venni. A tető nem védi meg az etetőtálcát a nedvesedéstől, ezért ajánlott olyan helyet választani az etetőnek ahol nem éri csapadék, ilyenek lehetnek a verandák, filagóriák, tornácok fedett teraszok. Az etetőben ajánlott cinkegolyót vagy olajos magvakat elhelyezni. Kihelyezés:
Az etetőt ajánlott függesztve kihelyezni, úgy hogy azt ne érjék el a ragadozók, például a házi-macska. A madarak zavartalan táplálkozása érdekében azt is figyelembe kell venni, hogy az adott környezetben ne legyen nagy az emberi tevékenység, a közlekedés ne zavarja a madarakat a táplálkozásban. Termékcsoport Madáretető Anyaga Fenyő, Szeder, Akác Felület kezelése Lazúr Szín Sötétbarna - dió Hosszúság 40cm Szélesség 24cm Magasság 30cm Eleség tároló belső felülete (etetőtálca) 24cm x 20cm Vízállóság Fokozottan vízálló Kihelyezés Közvetlen csapadéktól védett helyek Rögzíthetőség Függesztéssel

Model
BFR102
Mennyiség
1

9.800 Ft

Megjelenítve 1-től 4-ig (összesen 4 termék)