Madáretető, rusztikus, kéreg tetővel

  • Bruttó ár: 8.300 Ft / darab

  • Model - Cikkszám - SKU:BFR104

  • Raktárkészlet:0 darab

  • Még nem kapott értékelést

Rusztikus madáretető, különleges formájú kéreg tetővel – Barna
Egyedi, kézzel készült termék.

Amikor rövidülnek a nappalok és beköszönt a tél, mindenki meleg otthont keres. De mit csinálnak az állatvilágban élő kis barátaink, amikor már nem találnak menedéket a fák lombkoronáiban vagy a kertünk sűrű bokrában? Sokan ebben az időszakban hibernálnak, de másoknak élelmet és megfelelő búvóhelyet kell találniuk. Egyes vadmadarak ilyenkor behúzódnak az ember által lakott területekre és ahol élemet találnak ott elidőznek kicsit így a lakoma ideje alatt megfigyelhetjük őket.

Az ember által végzett téli etetés nem létfontosságú a madarak számára, mégis sokak számára a tél beköszönte az első hó érkezése a madáretetés kezdetét jelenit.

Ha szeretnénk gyönyörködni kertünk látogatóiban akkor kihegyezetlenünk számukra megfelelő eleséget valamilyen tárolóba, pl. madáretetőbe.

A termék alapeleme egy tálca, ahová madáreleség kerülhet. A tetőt négy oszlop támasztja alá, és a tető kéregelemekből készült, amely inkább esztétikai szempontok figyelembevétele miatt került felhasználásra. A kéregtető élettartamát tekintve több év is lehet ha az nem kap közvetlen csapadékot.

A teljes termék vékony-lazúrral kezelt, szagtalan és veszélyes kémiai vegyületektől mentes.

A madáretető háncs-kérek tetővel készült, amely közvetlenül nem véd az esőtől, a kéreglemezek között rések találhatóak, ezért kihelyezésekor ezt figyelembe kell venni. A tető nem védi meg az etetőtálcát a nedvesedéstől, ezért ajánlott olyan helyet választani az etetőnek ahol nem éri csapadék, ilyenek lehetnek a verandák, filagóriák, tornácok fedett teraszok.

Az etetőben ajánlott cinkegolyót vagy olajos magvakat elhelyezni.

Kihelyezés:
Az etetőt ajánlott függesztve kihelyezni, úgy hogy azt ne érjék el a ragadozók, például a házi-macska. A madarak zavartalan táplálkozása érdekében azt is figyelembe kell venni, hogy az adott környezetben ne legyen nagy az emberi tevékenység, a közlekedés ne zavarja a madarakat a táplálkozásban.

Termékcsoport Madáretető
Anyaga Fenyő, Eper, Akác
Felület kezelése Lazúr
Szín Sötétbarna - dió
Hosszúság 36cm
Szélesség 27cm
Magasság 30cm
Eleség tároló belső felülete (etetőtálca) 24cm x 20cm
Vízállóság Fokozottan vízálló
Kihelyezés Közvetlen csapadéktól védett helyek
Rögzíthetőség Függesztéssel