Mű fecskefészek, füstifecskéknek (barna)

 • Bruttó ár: 2.650 Ft / darab

 • Model - Cikkszám - SKU:SNR15B

 • Készlet információ:Külső raktárról

 • Szállítás:10 munkanap

 • darab
  • Szállítási díj táblázat:
   1 Ft - 10000 Ft között = 2530 Ft
   10000 Ft - 20000 Ft között = 1490 Ft
   20000 Ft felett = Ingyenes

  • Még nem kapott értékelést

  Mesterséges fecskefészek füstifecskék részére

  A fecskék gyakran építik fészkeiket lakótelepek épületeire, kertes házak homlokzataira és természetesen istállók és egyéb mezőgazdasági épületek esőtől védett ereszei alá. Legyen a fecskék választása akár egy tanyasi istálló homlokzata, akár egy lakótelepi épület eső-védett ablakszegélye, minden esetben szükségük van építőanyagra, amely nem más mint a sár.

  A nagyvárosi környezetben ahol sok a betonút és a zöldövezetek is gondosan karbantartott füves felületűek, ott a fecskék nehezen találnak építőanyagot, így főleg ezeken a helyeken jön jól számukra az emberi segítség, a kész mesterséges fecskefészek.

  Természetazonos anyagból készült mű fecskefészek füstifecskék (Hirundo rustica) számára.

  A füstifecskék részére készült fészek alkalmazható molnárfecskék részére is. Míg füstifecskék számára kihelyezve a fészek fölött 6-8 cm (esetenként akár 10 cm) távolság ajánlott, addig molnárfecskék részére kihelyezve csupán 3 cm távolságra van szükség.

  A fészek molnárfecskéknek történő kihelyezése után számíthatunk azok részleges beépítésére, mivel a molnárfecskék csak kis beröpülő réssel készítik természetes fészkeiket, így ezt a fészket is körbeépítik majd.

  A fészek színe világos barna, amely sok helyen különbözik a helyi fészkek színétől, mivel a természetes fészkek színét nagyban befolyásolja a helyi talaj anyaga, amelyből a fecskék az építőanyagot nyerik. A megfelelő szín elérése érdekében befesthető, vagy a helyi talajból nyert sárral bekenhető, azonban erre általában nincs szükség.

  A termék akasztópántokkal rendelkezik, azonban hosszútávon ezek nem minden esetben nyújtanak biztonságos rögzíthetőséget, mivel azok fémből készültek és idővel a korrózió hatására elöregedhetnek, ezáltal tartó tulajdonságuk romolhat.

  Rögzítés:
  A megfelelő rögzítéshez először jelölje ki az akasztópántok pontos helyét (ezek középpontja egymástól 10 centiméter távolságra helyezkedik el). Használjon szeget, vagy csavart tipli felhasználásával vagy közvetlenül a felületbe csavarva, a felület anyagától függően.
  Legyen a választás szeg vagy csavar, ellenőrizze, hogy annak feje átmenjen a fecskefészek akasztópántjain.
  A szeg vagy csavar a felületbe történő rögzítése után ellenőrizze, hogy a fészek ráakasztható-e.
  Használjon valamilyen építkezési ragasztót (PUR habot, cementet, csemperagasztót, szilikon alapú ragasztót).
  Helyezzen egy vagy két nagyobb pontban megfelelő mennyiségű ragasztót a fészek hátoldalára majd helyezze a fészket az előzőleg már a falba ütött szegekre (csavarokra).

  A fecskefészek felületre történő ragasztása csak abban az esetben hagyható ki, ha olyan helyre kerül felhelyezésre ahonnan idővel, ha leesik biztosan nem okozhat sérülést.

  A termék főbb jellemzői:

  • Egyszerű felhelyezés
  • Akasztópántokkal készült típus
  • Barna szín
  • Természetes forma
  Termékcsoport Kerti dekoráció
  Termék anyaga Agyag (vörös), habosított estrich beton, növényi rost
  Termék színe Barna (Bézs)
  Külső szélesség 17 cm
  Belső szélesség 14 cm / 9,5 cm
  Külső magasság 14 cm
  Belső mélység 12 cm
  Egyedi termékkód SNR15B
  Gyártó Softtech
  Tömeg ≈ 700 - 720gramm
  Garancia idő 1 év