Molnárfecske műfészek (barna)

 • Bruttó ár: 2.650 Ft / darab

 • Model - Cikkszám - SKU:SDU15BR

 • Készlet információ:Külső raktárról

 • Szállítás:10 munkanap

 • darab
  • Szállítási díj táblázat:
   1 Ft - 10000 Ft között = 2530 Ft
   10000 Ft - 20000 Ft között = 1490 Ft
   20000 Ft felett = Ingyenes

  • Még nem kapott értékelést

  Mesterséges fecskefészek molnárfecskék részére

  A molnárfecskék fészkei kis kirepülőnyílású zárt fészkek, amelyeket lakóik természetes módon egymás mellé vagy akár egymásra építenek.

  A fecskék régóta építik fészkeiket az ember által létrehozott lakó és gazdasági épületek esőtől-, csapadéktól védett ereszei alá, ablakok sarkaihoz vagy akár épületek belső tereibe. A molnárfecskék igazi társasági madarak, nem zavarja őket egymás jelenléte, olyannyira, hogy azokon a területeken ahol ezek a madarak fészkelnek, sok esetben egymásra épített hatalmas fészekkolóniákat is láthatunk.

  Természetazonos anyagból készült mű fecskefészek molnárfecskék (Delichon urbicum) számára.

  A fecskék nagyon magas arányban elfoglalják ezeket a műfészkeket eredeti világosbarna színben is de a fészek anyagának köszönhetően könnyen festhető, ennek köszönhetően, ha az adott környezetben a természetes fecskefészkek színeitől erősen eltér akkor könnyen néhány perc alatt átszínezhető, akár valamilyen mesterségesen előállított vízalapú falfestékkel, akár a helyi talajból kinyert sáranyaggal.

  A fészek kihelyezése előtt ajánlott a környéken egy rövid sétát tenni és alaposan megfigyelni az eredeti fészkek tájolását, valamint figyelembe venni a helyi széljárást. A fecskék általában a keleti-, déli-, és nyugati homlokzatokra építik természetes fészkeiket, de az adott mikroklímától függően ez a szokás eltérhet így ott akár északi oldalon is láthatunk épített költőhelyeket.

  Ha az adott széljárás a közeli kisebb dombok vagy fák, épületek miatt utcánként különbözik akkor ezt is ajánlott figyelembe venni a műfészkek kihelyezésekor.

  Amennyiben a környéken nem, vagy csak nagyon kis számban fészkelnek molnárfecskék akkor a műfészek kihelyezése lehet nem hozza a várt eredményt. A fészkek megvásárlása és kihelyezése előtt fontos a környezet vizsgálata a fecskék fészkelési szokásainak tekintetében.

  A molnárfecskék részére készült fészek csak úgy alkalmazható füstifecskék részére ha azt a mennyezettől (eresztől) legalább 6-8 cm távolságra kerül kihelyezésre, így azonban ha azt mégis molnárfecskék foglalnák el akkor pár nap vagy hét alatt teljesen felépítik a fészek falát.

  Molnárfecskék számára készült fészek hátoldalán található akasztópántok a fészek felső szélétől alacsonyabban helyezkednek el. A pántok alacsonyabb elhelyezése lehetővé teszi, hogy a falban (mennyezeti sarokban - holkerben) megfelelően elhelyezett szegekre vagy csavarokra akasztva a fészek felső széle érintkezzen a mennyezettel.

  Rögzítés:
  A megfelelő rögzítéshez először jelölje ki az akasztópántok pontos helyét (ezek középpontja egymástól körülbelül 10 centiméter távolságra helyezkedik el).
  Használjon szegeket, vagy csavarokat és rögzítse azokat megfelelően az adott falban legyen a fal anyaga akár fa akár valamilyen cement kötésű, vakolatú téglafal, beton, szigetelt vagy szigeteletlen változatban.
  A szegek (csavarok) rögzítése után ellenőrizze, hogy a fészek feszítés nélkül felhelyezhető azokra.
  Használjon valamilyen építkezési ragasztót (tubusos szilikon ragasztót, csemperagasztót, cement alapú habarcsot), helyezzen egy keveset a fészek hátoldalára, valamint a falfelületre, majd óvatosan akassza a fészket az előzőleg már rögzített szegekre vagy csavarokra.

  A fecskefészkek akasztópántjai csak a kihelyezési munkafolyamat megkönnyítésre szolgálnak, a fészek hosszútávú stabil rögzítése, a hátoldalának ragasztásával érhető el.

  A fészek belső méretei megfelelnek a fecskefészkekre vonatkozó általános méretajánlásoknak azonban ha ez túl mélynek bizonyul akkor a felhelyezés előtt száraz fűvel csökkenthető a mélysége, azonban ennek hiányában a madarak is megteszik ezt ha szükségesnek érzik.

  A termék főbb jellemzői:

  • Egyszerű felhelyezés
  • Akasztópántokkal készült típus
  • Barna szín
  • Természetes forma
  Termékcsoport Kerti dekoráció
  Termék anyaga Agyag (vörös), habosított estrich beton, növényi rost
  Termék színe Barna (Bézs)
  Külső szélesség 17 cm
  Belső szélesség 14 cm / 9,5 cm
  Külső magasság 14 cm
  Belső mélység 12 cm
  Egyedi termékkód SDU15BR
  Gyártó Softtech
  Tömeg ≈ 700 - 720gramm
  Garancia idő 1 év