Madárodú, természetes színű, fenyőfából

  • Bruttó ár: 2.990 Ft / darab

  • Model - Cikkszám - SKU:BNB10

  • Raktárkészlet:0 darab

  • Még nem kapott értékelést

Közepes röpnyílású mesterséges madárodú.

Klasszikus formájú, természetes színű, fából készült madárodú amely költőhelyként szolgálhat kisebb testméretű kerti madarak számára.

Kihelyezhető kertes házak udvaraiban, kertjeiben, parkok területén, gyümölcsösökben, erdőkben segítve az odúlakó madarak megtelepedését.

Az odú eleje nyitható, így annak tisztítása könnyen elvégezhető. Az ősz beálltával az odúkat ajánlott kitisztítani, de eltávolításuk nem javasolt, habár télen a madarak nem költenek, de nem ritka, hogy egyes egyedek éjszakai pihenőhelyként használják azokat.

A mesterséges madárodúk közül a leggyakrabban kihelyezett típus, amelyben megtelepedhet: széncinege, csuszka, örvös légykapó, házi- vagy mezei veréb.

A madárodú röpnyílása befolyásolja a beköltöző madarak fajtáját így nagyobb termetű madarak nem foglalják el, azonban esetenként kisebb testméretűek beköltözhetnek, ilyen a kék cinege és a barátcinege.

Kihelyezés:
A madárodút ajánlott 2-4 méter magasságban függesztve, oly módon elhelyezni, hogy azt a szél ne mozgassa. Egyes madárfajok alkalmazkodnak a szél által lengetett odúkhoz, de stabil elhelyezés jobban vonzza a szárnyas lakókat. A kihelyezéskor ajánlott a függőleges törzsön egy oldalággal ellenétess oldalra elhelyezni úgy hogy a függesztő vezeték az ágban kapaszkodjon.

Termékcsoport Madárodú
Anyaga Fenyő
Felület kezelése Lazúr
Szín Természetes
Magasság 38 - 31cm
Tető szélessége 20cm
Ház külső szélessége 17.5cm
Belső méretek 12.5 x 12.5cm
Berepülő nyílás magassága 20cm
Berepülő nyílás átmérő Ø35mm
Rögzíthetőség Függesztéssel