C-típusú madárodú, rozsdafarkú-, vörösbegy odú, háztetős

  • Bruttó ár: 3.800 Ft / darab

  • Model - Cikkszám - SKU:REW61C

  • Raktárkészlet:0 darab

  • Még nem kapott értékelést

C-típusú madárodú – rozsdafarkú fészekdoboz- kézzel készített

A mesterséges madárodúk gyakori elemei a madárbarát kerteknek. Az egyre fogyatkozó természetes élőhely miatt a madarak gyakran keresik új fészkelőhelyeiket a falvak városok közelében vagy éppen a lakóházak kertjeiben, lakótelepek környékén. Ez a C-tipsú madárodú az urbanizált környezetben is gyakran megtelepedő rozsdafarkúak számára kiváló költőhelyet biztosíthat, ha kihelyezésének gondosan megválasztott magasságot, védett környezetet találunk.

Ez a fészekdoboz minőségi fenyőfából készült, nyitott előlappal, úgynevezett nagyméretű berepülőnyílással rendelkezik, amelyet kifejezetten vörösbegy, rozsdafarkú és barázdabillegető számára terveztek.

A termék külső felülete lazúrral kezelt így időjárásálló és tartós, anyaga tömör deszka, az egyes elemeket minőségi vízálló ragasztó és szegek rögzítenek.

Mesterséges madárodú amelybe megtelepedhet kerti rozsdafarkú, házi rozsdafarkú, vörösbegy, vagy akár barázdabillegető.

Az ereszaljak zugaiban, elmozdult cserepek nyújtotta védett résekben, tornácok gerendásinak szabad felületén gyakran láthatunk rozsdafarkú által összehordott fészket, amelyben nem egyszer 4-5 tojás, illetve kelés után fióka található. Amennyiben a véletlenszerűen kialakult fészkelőhely helyett, a madarak számára a fészkelési idő előtt megfelelő környezetbe helyezzük ezt az odút akkor szinte biztos, hogy rövid időn belül lakóra talál.

Kihelyezés:
Függesztéssel kihelyezhető ereszaljba, tornác vagy terasz falára, fák lombkoronájába, de akár megfelelően magas kerítésoszlopra, vagy kifejezetten erre a célra kihelyezett oszlopra. A kihelyezéskor tartsuk szem előtt azt a tényt, hogy a madarak sem a túl meleget sem a túl hideget és főleg a szeles északi irányt nem kedvelik. Az odú nyílását pozicionáljuk kelet-, vagy délkeleti irányba, magasságot és a helyet (rejtekhelyet) úgy válasszuk meg, hogy a madarak rátaláljanak de a ragadozók számára ne legyen elérhető, megközelíthető. Ha tehetjük válasszunk félárnyékos helyet, a nap ne tűzze hosszú ideig, mert az túlmelegedést okozhat amely nyáron végzetes lehet egyes fiókák számára.

Tisztítás:
Mint minden mesterséges madárárodút így ezt is ajánlott minden költési időszak után, lehetőleg ősszel kitisztíttatni, a felgyülemlett fészekanyagtól, amely általában mohából, növényi háncsból, fűből tollakból tevődik össze. A fészekben a nyár folyamán esetlegesen megtelepedett darazsak fészkét is ajánlott eltávolítani.

A termék textúrája a felhasznált anyagok függvényében változik, ennek okán és a kézi készítési folyamat miatt az egyes termékek között enyhe árnyalatbeli különbség vagy más esztétikai eltérés tapasztalható.

Termékcsoport Madárodú
Típus C-típusú (C1)
Anyaga Fenyő
Felület kezelése Lazúr
Szín Fehér, rozsdavörös
Belső alapterület 14 x 12.5cm
Teljes belős magasság 16-18cm
Berepülő nyílás mérete 14 x 8-10cm
Tető külső szélessége 16cm
Tető formája Háztető
Rögzíthetőség Függesztéssel