C-típusú madárodú, rozsdafarkú odú - kézzel készített

  • Bruttó ár: 6.350 Ft / darab

  • Model - Cikkszám - SKU:OLD44R

  • Raktárkészlet:0 darab

  • Még nem kapott értékelést

C-típusú madárodú - Barna

Mivel a természetes fészkelőhelyek egyre ritkábbak, miért ne ösztönözné a madarakat, hogy fészkeljenek a kertben azzal, hogy kényelmes madárfészkelőkkel látja el őket? Nyitott elejű természetes anyagokból, kézzel készített minőségi termék.

A fészekodú tömör fenyődeszkából, többszöri felületkezeléssel készült. Az egyes elemek vízálló ragasztóval és szegeléssel történő rögzítése biztosítja, hogy az odú hosszan tartó, száraz, kényelmes fészekdoboza lehet a beköltöző madaraknak.

Ez az odútípus ideális Ökörszem, Házi rozsdafarkú, Vörösbegy, Kerti rozsdafarkú, Barázdabillegető de akár Hantmadár számára is.

A C-tipusú oduk és költőládák, nem hasonlítanak a harkályok által vájt odútípusokra, mivel ezek a fészekodúk főként olyan madarak számára készültek amelyek természetes körülmények között sziklafalakon, nagyobb fák korhadt üreges törzsében, partfalak üregeibe fészkelnek.

Az odú nem a megszokott kerek röp-nyílással készült, hanem az elejének felső kétharmad része nyitott mivel így jobban hasonlít a tetők alatti zugokhoz, amely a házi-, és a kerti rozsdafarkú gyakori fészkelőhelye.

Az odú méreteit tekintve és figyelembe véve azt, hogy az urbanizált környezet, a kertes-házak és lakótelepek egyik leggyakoribb nyitott odút kedvelő madara a házi-, és a kerti rozsdafarkú, nagy valószínűséggel kijelenthetjük, hogy ezen két faj egyike fogja majd birtokba venni a kihelyezett odút.

A nyitott nagy-bejáratú odúkban lévő tojások és fiókák nagyobb a veszélyben vannak, mint a zárt kis-röpnyílású odúkban található tojások és fiókák. Ahhoz hogy a lakóit megvédje a ragadozóktól (amelyek lehetnek például a szarkák, nyesetek de akár házi-macska is) lehetőleg úgy helyezze el a fészekdobozt, hogy dézsmáló látogatók ne tudják kifosztani azt. Alaposan gondolja át a fészekdoboz elhelyezését a hozzáférhetőség minimalizálása érdekében.

Kihelyezés:
Ezt a típusú fészekodút is, mint az odúkat állában ajánlott úgy elhelyezni, hogy a bejárati nyílás dél, dél-keleti irányba nézzen, figyelembe véve az uralkodó széljárást és a környezet egyéb adottságait. Amennyiben van rá lehetőség, ajánlott esőtől védett eresz alá kihelyezni.
Az év bármely szakában kihelyezhető, de ajánlott ősszel.
Sok madár ősszel és a tél folyamán fellelhető odúkat éjjeli menedékként használja és ezeket az odúkat a következő tavasszal gyakran a fészkelési időszakra is birtokba veszik.

Tisztítás:
Az odú felépítést tekintve egyetlen tömb, nyitható részt nem tartalmaz azonban az éves tisztítása a nagyméretű berepülőnyíláson keresztül könnyen elvégezhető.

Minőségi kézzel készült termék, amelynek textúráját a fa természetes erezete adja, ezen okokból adódóan az egyes termékek között eltérések lehetnek. A termék csomagolása újrahasznosított kartondoboz.

Termékcsoport Madárodú
Anyaga Fenyő
Felület kezelése Lazúr
Szín Sötétbarna - világosbarna
Mintázat Öregített fa mintázatú
Magasság 25cm
Tető szélessége 30cm
Ház külső szélessége 25cm
Belső méretek 20 x 15cm
Berepülő nyílás magassága 16cm
Berepülő nyílás szélessége 20cm
Rögzíthetőség Függesztéssel