B-típusú madárodú, természetes színű, fenyőfából

 • Bruttó ár: 5.300 Ft / darab

 • Model - Cikkszám - SKU:NAT30A

 • Raktárkészlet:3 darab

 • Szállítás:4-7 munkanap

 • darab
  • Szállítási díj táblázat:
   1 Ft - 10000 Ft között = 2530 Ft
   10000 Ft - 20000 Ft között = 1490 Ft
   20000 Ft felett = Ingyenes

  • Még nem kapott értékelést

  B-típusú madárodú - természetes színű madárlak fenyőből

  A madarak egy része odúban költő fajta, ezért ezek a fajok fészkeiket idősebb fák odvaiba rakják, azonban a fészekodú kivájását csak a harkályok képesek maguk elvégezni. A harkályok minden költéskor új odút készítenek így a régi odúkba beköltözhetnek más odúban költő madarak.

  Az utóbbi időben nem csak öreg odúkészítésre alkalmas fából van egyre kevesebb, de sajnos harkályból is. A modern erdőgazdálkodásban a farontó gombák terjedését elősegítő, valamint a balesetveszélyes öreg odvas fákat az éves gyérítések alkalmával eltávolítják így a madarak számára sokkal kevesebb természetes odú áll rendelkezésre. Az odúban költő madarak számára így hatalmas segítség az ember által készített fészekodú. A fészekodú vagy madárodú kihelyezhető erdőkben parkokban, kertekben, ahol a madarak számára kedvelt és biztonságos a környezet.

  Ez az odútípus jellemzően kékcinege, barátcinege, fenyves cinege fészkelőhelye, de esetenként széncinege, csuszka, örvös légykapó, házi- vagy mezei veréb is választhatja költőhelyének.

  Klasszikus formájú, gondos odafigyeléssel készült madárodú amely nem csak a madarak számára jelent segítséget a fészkelési időszakban, de a kertet is díszíti.

  A fa természetes színének megőrzésével készült természetes hatású lazúrozott, madárodú.

  Kihelyezés:
  Az odú az év bármely szakában kihelyezhető, de ajánlott azt kora tavasszal kihelyezni, hogy a költési időszakra azt már elfoglalhassa lakója. Rögzítése történhet függesztéssel (ez az ajánlott rögzítési mód fák esetében) vagy közvetlenül rögzítve kerítés-, vagy más oszlopra, bokrokkal fedett falfelületre.
  Tájolás tekintetében ajánlott a dél délkeleti irány. Függesztés esetén az odú támaszkodhat közvetlenül fatörzsnek, de vastagabb ágra vagy ágcsonkra akasztva is telepíthető.

  Tisztítás:
  Az odú oldala nyitható, ezáltal az éves tisztítása könnyen elvégezhető.

  Minőségi kézzel készült termék, amelynek textúráját a fa természetes erezete adja, ezen okokból adódóan az egyes termékek között eltérések lehetnek. A termék csomagolása újrahasznosított kartondoboz.

  Termékcsoport Madárodú
  Anyaga Fenyő
  Felület kezelése Lazúr
  Szín Természetes
  Magasság 35cm
  Tető szélessége 25cm
  Ház külső szélessége 17cm
  Belső méretek 12 x 12cm
  Berepülő nyílás magassága 16cm
  Berepülő nyílás átmérő Ø32mm
  Rögzíthetőség Függesztéssel