A-típusú modern madárodú, verébmentes

 • Bruttó ár: 7.800 Ft / darab

 • Model - Cikkszám - SKU:REW28R

 • Raktárkészlet:4 darab

 • Szállítás:4-7 munkanap

 • darab
  • Szállítási díj táblázat:
   1 Ft - 10000 Ft között = 2530 Ft
   10000 Ft - 20000 Ft között = 1490 Ft
   20000 Ft felett = Ingyenes

  • Még nem kapott értékelést

  A-típusú modern madárodú - verébmentes

  A vadmadarak egy része a fészkeket a fák, bokrok, cserjék magasabb eldugott részeibe építi, míg más fajok az öregebb fák természetes módon kialakult odúiban, illetve a harkályok által kivájt odúkba költözik és ezekbe hordja, gyűjti a fészekanyagot és itt költ biztonságos körülmények között.

  A klasszikus kinézetű madárodúk újragondolásával készült modern formavilágot idéző A-típusú fészekodú, amely kifejezetten kisméretű madarak számára lett kialakítva. Az odú belső méreteinek és a berepülő nyílás átmérőjének köszönhetően kiváló költőhelye lehet a következő madárfajok valamelyikének: kék cinege, barát cinege, fenyves cinege.

  Az odú belső felülete semmilyen felületkezelésen vagy impregnáláson nem esett át így az a fa természetes tulajdonságaival rendelkezik, nem tartalmaz kémiai anyagokat.

  Ebben az odúban megtelepedhet kék cinege, barát cinege, fenyves cinege. Az odú berepülő nyílásának kis mérete miatt a verebek nem férnek be így ezt a típust gyakran verébmentes odúnak is nevezik.

  A termék gondos, kézi készítési folyamatok eredménye amelyben a sok-évtizedes ismeretek felhasználásával olyan madárodú jött létre amely tökéletes költőhelye lehet az abban megtelepedő egyedeknek, amelyek lehetnek. kék cinege, barát cinege vagy fenyves cinege. Veszélyes kémiai anyagoktól mentes vízálló ragasztó felhasználásával és megfelelő méretű szegekkel összeállított termék amelynek készítésekor fokozott figyelmet kapott az a tény, hogy a legtöbb madárodú a költési időszakban öregszik el oly mértékben, hogy az alja kiszakad. Ez a típus, mint az általunk forgalmazott típusok általában több-ponton rögzített alj deszkával készülnek ennek köszönhetően nem kell attól tartani, hogy a fiókák növekedésével az aljdeszka kiszakad.

  Kihelyezés:
  A megfelelő hely kiválasztása nem egyszerű, mert ha az odút olyan környezetbe helyezzük ahol az azt elfoglaló madarak kis számban vannak jelen akkor nem biztos hogy lakóra talál.

  Az odú hátoldalán található akasztóval kihelyezhető egy oszlopra, vagy falfelületre, de ajánlott egy magasabb fa törzsének támasztva valamilyen időálló függesztő anyaggal (pl. huzallal, dróttal) a fa egyik ágára-, vagy a törzset átölelve megkötni, akasztani.

  Kihelyezéskor azt is fontos figyelembe venni, hogy ha falfelületre vagy oszlopra kerül az odú akkor azt a nap mely szakában éri napfény, mivel a túlzott napsütés az odú túlmelegedését okozhatja amelyet egyes madarak nem képesek elviselni.

  Ahhoz hogy az odút minél nagyobb valószínűséggel vegye birtokba valamilyen madárfaj, ajánlott a kihelyezési magasságot 2-4 méter között megválasztani, lehetőleg minél sűrűbb fa lombkoronájában, ahova a ragadozók, mint például a nyest, házi macska nehezebben jutnak fel.

  Tisztítás:
  Az odú oldala nyitható, ezáltal az elmaradhatatlan éves tisztítása könnyen elvégezhető. Az éves tisztítás, késő ősztől kora tavaszig bármikor elvégezhető, de ajánlott azt őszi időszakban elvégezni így a környéken lévő egyedek egyike-másika a tél folyamán éjszakai búvó-, alvóhelyként használhatják azt.

  Minőségi kézzel készült termék, amelynek textúráját a fa természetes erezete adja, ezen okokból adódóan az egyes termékek között esztétikai szempontból minimális eltérések lehetnek. A termék csomagolása újrahasznosított kartondoboz.

  Termékcsoport Madárodú
  Anyaga Fenyő
  Felület kezelése Lazúr
  Szín Fehér, rozsdavörös
  Magasság 28cm
  Tető szélessége 25cm
  Ház külső szélessége 17cm
  Belső méretek 12 x 12cm
  Berepülő nyílás magassága 16cm
  Berepülő nyílás átmérő Ø27-28mm
  Rögzíthetőség Függesztéssel