Madárodú, rusztikus hatású, fenyőfából

  • Bruttó ár: 5.300 Ft / darab

  • Model - Cikkszám - SKU:NAT30A

  • Raktárkészlet:0 darab

  • Még nem kapott értékelést

Madárodú - rusztikus madárlak fenyőből

Madarak egy része odúban költő fajta, ezért ezek a fajok fészkeiket idősebb fák odvaiba rakják, azonban a fészekodú kivájását csak a harkályok képesek maguk elvégezni. A harkályok minden költéskor új odút készítenek így a régi odúkba beköltözhetnek más odúban költő madarak.

Az utóbbi időben nem csak öreg odúkészítésre alkalmas fából van egyre kevesebb, de sajnos harkályból is. A modern erdőgazdálkodásban a farontó gombák terjedését elősegítő, valamint a balesetveszélyes öreg odvas fákat az éves gyérítések alkalmával eltávolítják így a madarak számára sokkal kevesebb természetes odú áll rendelkezésre. Az odúban költő madarak számára így hatalmas segítség az ember által készített fészekodú. A fészekodú vagy madárodú kihelyezhető erdőkben parkokban, kertekben, ahol a madarak számára kedvelt és biztonságos a környezet.

Ez az odútípus jellemzően kékcinege, barátcinege, fenyves cinege fészkelőhelye, de esetenként széncinege, csuszka, örvös légykapó, házi- vagy mezei veréb is választhatja költőhelyének.

Klasszikus formájú, gondos odafigyeléssel készült madárodú amely nem csak a madarak számára jelent segítséget a fészkelési időszakban, de a kertet is díszíti.

A fa természetes színének megőrzésével készült természetes hatású lazúrozott, madárodú.

Kihelyezés:
Az odú az év bármely szakában kihelyezhető, de ajánlott azt kora tavasszal kihelyezni, hogy a költési időszakra azt már elfoglalhassa lakója. Rögzítése történhet függesztéssel (ez az ajánlott rögzítési mód fák esetében) vagy közvetlenül rögzítve kerítés-, vagy más oszlopra, bokrokkal fedett falfelületre.
Tájolás tekintetében ajánlott a dél délkeleti irány. Függesztés esetén az odú támaszkodhat közvetlenül fatörzsnek, de vastagabb ágra vagy ágcsonkra akasztva is telepíthető.

Tisztítás:
Az odú teteje nyitható, ezáltal az éves tisztítása könnyen elvégezhető.

Minőségi kézzel készült termék, amelynek textúráját a fa természetes erezete adja, ezen okokból adódóan az egyes termékek között eltérések lehetnek. A termék csomagolása újrahasznosított kartondoboz.

Termékcsoport Madárodú
Anyaga Fenyő
Felület kezelése Lazúr
Szín Természetes
Magasság 35cm
Tető szélessége 25cm
Ház külső szélessége 17cm
Belső méretek 12 x 12cm
Berepülő nyílás magassága 16cm
Berepülő nyílás átmérő Ø30mm
Rögzíthetőség Függesztéssel